Celsastafetten 2022 – Flyttes til nytt tidspunkt. 18. Juni

Celsa BIL har etter en befaring i klokkerhagen besluttet å flytte arrangementet til ny dato.

Opprinnelig var det planlagt at stafetten skulle arrangeres lørdag 28.mai. På grunn av store snømengder, og en vårsmelting som har latt vente på seg, og temperaturutsikter de neste 2 ukene i området 2-10 grader, er vi kommet frem til at risikoen for at løpet ikke lar seg gjennomføre denne datoen er stor.

Vi har derfor i samråd med våre samarbeidspartnere kommet frem til at det mest hensiktsmessige er at Celsastafetten flyttes til Lørdag 18.juni.

Vi har også tidligere hatt store snømengder i begynnelsen av mai, men ikke i kombinasjon med temperaturer nært frysepunktet i hele mai. Vi har også sjekket med metrologiske tjenester som spår at temperaturene kommer til å holde seg på ett stabilt lavt nivå ut mai. Dette er dessverre forhold vi ikke rår over, og det er bedre å ta en slik beslutning nå enn å måtte avlyse rett i forkant av selve løpsdagen.

Bilde tatt 11.mai på 5.etappe, og viser lange strekker med over 50 cm snø, og med en solid bunnsåle på 15-20 stålis.

Vi beklager dersom dette medfører problemer for de lagene som har meldt seg på, men vi tror både oppkjøringen og selve løpsdagen blir mye bedre ved å flytte arrangementet. Dersom noen lag må trekke seg kommer vi ikke til å fakturere påmeldingsavgift. Samtidig ønsker vi allerede påmeldte lag velkommen til Celsastafetten på ny dato lørdag 18.juni.

Når vi endelig skal få lov å arrangere Celsastafetten på vanlig vis ønsker vi at dette skal bli en folkefest slik vi husker det fra 2019, og at alle skal kunne benytte ukene før stafetten til å mosjonere og teste etappene sine. Helt siden oppstarten av Celsastafetten har fokuset vært på folkehelse og økt aktivitet. Vi har hvert år gledet oss over at så mange har brukt klokkerhagen til mosjon i ukene før Celsastafetten, og registrerer at det har vært vanskeligere i år. Vi håper derfor at en utsettelse av stafetten med 3 uker gir deltagere og bedrifter muligheten til best mulige forberedelser til Celsastafetten 18.juni

For lag som allerede er påmeldt trenger man ikke å melde seg på en gang til. For de som fortsatt ikke har meldt seg på vil påmeldingsfristen flyttes til 12.juni.