Bakgrunn

Celsastafetten ble for første gang arrangert 30. mai 2015, og samlet det første året over 40 lag og over 20 individuelle utøvere til den 12,8 km lange løypa. I tillegg til de nesten 400 utøverne var det mye publikum ute i løypa og i målområdet på Revelneset.

I 2019 stilte det 130 lag til start, og over 50 individuelle løpere på en av årets fineste sommerdager. I tillegg var det samlet flere hundre tilskuere i Klokkerhagen og langs Revelen. I 2020 og 2021 ble det stafetten arrangert som en Strava konkurranse på grunn av Covid pandemien.

Bakgrunnen til stafetten er å fylle et tomrom på Helgeland i løpetilbud, og å få tatt i bruk det fantastisk fine området som er i Klokkerhagen. Mange motiveres litt ekstra til å mosjonere hele året ved å ha noen milepæler å se frem til, men ikke alle har anledning til å reise til Oslo for å delta på stafett.

Celsastafetten er en løpsstafett med 8 etapper og er først og fremst en bedriftsstafett, men det er også egen klasse for idrettslag. Total løypelengde er 12,8km, og gjennomsnittlig etappelengde er ca 1,6km. I tillegg er det mulig med individuelt løp hele løypa eller ei litt kortere løype (ca. 7 km). Starten for stafetten er ved Gulbygget på Skansen i Mo i Rana, fortsetter til innerst i Klokkerhagenløypa og avsluttes på Revelen.

Dette er ett non-profitt arrangement, og gir sitt overskudd tilbake til lokalsamfunnet i form av støtte til gode formål, da spesielt til området rundt flotte klokkerhagen som vi har vært så heldig å få låne til Celsastafetten. Fra 2022 er det også åpnet for at bedrifter og andre sammensatte lag kan sin støtte til Barnekreftforeningen i Nordland 

Celsastafetten har tidligere gitt overskuddet fra Celsastafetten til Tufteparken i Klokkerhagen, Kjølehette for kreftbehandling ved Rana Sykehus, ny lavvo til Vestvikheia Barnehage. Det er i tillegg opprettet ett fond som venter på nye gode prosjekter.

Stafetten arrangeres av Celsa Armeringsstål BIL.